Vechtsport voor kinderen, een goed idee?

Gevechtsporten worden vaak geassocieerd met agressieve personen. Daarom is het niet vanzelfsprekend dat kinderen op een jonge leeftijd al aan gevechtsport mogen doen. Toch zijn er enkele redenen waarom het wel een goed idee is om een vechtsport voor kinderen te kiezen.

Waarom je kind aan gevechtsport laten doen?

Het is bewezen, uit verschillende onderzoeken, dat gevechtsporten geen kinderen met een agressieve aanleg aantrekken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je kind in een agressieve omgeving zou terechtkomen indien zij een vechtsport beoefenen. In tegenstelling tot wat je zou denken, liggen er heel wat waarden en normen aan de basis van vechtsportenDe volgende waarden en normen komen zeker aan bod bij dergelijke sporten: discipline, zelfvertrouwen, bescheidenheid, respect en vooral plezier.

Daarbovenop is het ook bewezen dat het beoefenen van een gevechtsport bijdraagt tot een positievere geest van de kinderen. Zo zijn kinderen die aan vechtsport doen vaak gemotiveerder, optimistischer en hebben ze meer zelfvertrouwen dan andere kinderen van hun leeftijd. Ten slotte dragen gevechtsporten zeker bij tot een uitstekende conditie van de kinderen.

Dankzij de gevechtssporten leert je kind dus heel wat bij op sociaal vlak en kan het zo zijn conditie onderhouden.

De voordelen van vechtsporten voor je kind

Er zijn verschillende redenen om je kind in een club voor vechtsporten in te schrijven:

  • Het is goed voor de fysiek.
  • Het bevordert de zelfdiscipline.
  • Het stimuleert de sociale vaardigheden.
  • Het leert kinderen doelen te stellen. Denk maar aan het ‘prestatiesysteem’ met gekleurde gordels en streepjes op gordels.
  • Het scherpt het zelfvertrouwen aan.
  • Het verbetert de luistervaardigheden.
Welke vechtsporten zijn het beste voor kinderen?

Het kiezen van de juiste vechtsport voor kinderen is belangrijk. Je kan onder andere kiezen tussen judo, ju-jitsu, karate, (thai)boksen en natuurlijk taekwondo. Uiteraard laat je de keuze vooral over aan je kind. Toch is het belangrijk om verschillende sportscholen te bezoeken en te luisteren naar hun adviezen. Om nog beter aan te voelen of de nieuwe sport iets voor je kind is, kan je het best enkele proeflessen laten volgen. Zo weten zowel je kind als jij of een gevechtsport iets voor je kind is en kan je het met een gerust hart achterlaten tijdens de echte lessen.

Drie gratis proeflessen zijn dus vanzelfsprekend in onze club, dus iedereen kan volledig vrijblijvend eens proeven van onze sport. Kom zeker eens proberen !


Wens je meer informatie te bekomen ?


%d bloggers liken dit: